Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ιεράρχης της Κυπριακής Εκκλησίας επισκέφθηκε το ΤΕΕΣ

Ο επικεφαλής του Γραφείου των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υπεύθυνος για θέματα προσκυνηματικών προορισμών της Εκκλησίας της Κύπρου, Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος επισκέφθηκε στις 26 Νοεμβρίου το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος βρέθηκε στη Μόσχα αυτές τις ημέρες, ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Εκκλησίας στο Ε΄ Διεθνές Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με θέμα «Πορεία των προς Θεόν δεομένων».
Εξ΄ ονόματος του Αρχιεπισκόπου Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ.
Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συναντήσεως, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών για την κοινή μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη, καθώς και τρέχοντα ζητήματα των διμερών και διορθοδόξων σχέσεων. Πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή απόψεων των δυο Εκκλησιών σχετικά με τη διευθέτηση του Κυπριακού.
Να σημειωθεί, ότι συζητήθηκε και το θέμα του Θρησκευτικού Τουρισμού ένα θέμα το οποίο θα συμβάλει σημαντικά, στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών και των δύο Ορθοδόξων λαών.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Δρ. Φαίδωνας Παπαδόπουλος και ο Δρ. Γεώργιος Φιλοθέου, οι οποίοι συνόδευσαν τον Χωρεπίσκοπο κ. Γρηγόριο στη Ρωσία.
Τέλος, ο π. Νικόλαος Μπαλασώφ εκ μέρους του Προέδρου του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων, Αρχιεπισκόπου Ιλαρίωνα, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Γρηγόριο και τη συνοδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: