Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα υποστήριξης προς τις θέσεις της κυβέρνησης της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απαγόρευση χριστιανικά σύμβολα στα σχολεία απέστειλε ο πατριάρχης Ρωσίας

                                     
Στις 3 Νοεμβρίου 2009 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πήρε την υπόθεση κατά της αποφάσεως Ιταλία Lautsi, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του Εσταυρωμένου στα δημόσια σχολεία παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της Ιταλίας. Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλος απέστειλε στον Πρωθυπουργό  της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστολή, στην οποία υποστήριξε ένθερμα την πρόθεση της κυβέρνησης της Ιταλίας να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το μήνυμα παρακάτω.

Εξοχότατε

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Lautsi κατά της Ιταλίας, στις 3 Νοεμβρίου 2009, όπου υποστηρίζεται ότι η παρουσία του Εσταυρωμένου στα δημόσια σχολεία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ιταλίας, έχει προκαλέσει συναγερμό στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η χριστιανική κληρονομιά της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν θα πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο των ευρωπαϊκών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χριστιανικά θρησκευτικά σύμβολα, τα οποία βρίσκονται στους δημόσιους χώρους στην Ευρώπη - αποτελούν μέρος μιας πανευρωπαϊκής ταυτότητας,  που συνέταξε το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον αυτής της ηπείρου. Σύμφωνα με το πρόσχημα της κοσμικής εξουσίας δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί αντι-θρησκευτική ιδεολογία που θα παραβιάζει σαφώς την ειρήνη στην κοινωνία, από διακρίσεις σε βάρος της θρησκευτικής  πλειοψηφίας στην Ευρώπη -όπου είναι οι Χριστιανοί.

Εμείς υποσχόμαστε την πλήρως και αμέριστη υποστήριξη για την πρόθεση της κυβέρνησης της Ιταλίας για την έφεση της απόφασης στο τμήμα μείζονος συνθέσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν πρέπει να ενθαρρύνει τη χριστιανοφοβία, μιμούμενοι το Θεό καταπολέμησης καθεστώς του παρελθόντος.

Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προτίθεται, σε συνεργασία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για να επιστήσουν την προσοχή της Ευρωπαϊκής κοινότητας και της δημόσιας κατηγορηματική απόρριψη των αποφάσεων αυτών, καθώς και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε διάφορους χώρους.


                                                                                            
                                                                                              Με τις καλύτερες ευχές

                                                                     Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: