Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Το ύστατο χαίρε στον πατριάρχη Σερβίας Παύλο


Βελιγράδι - Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Παύλου, στην οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος...



Στην εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχη συμμετείχαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης Πέτρος, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, από το Πατριαρχείο Μόσχας ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Σλούτσκ κ. Φιλάρετος, από την Ελλάδα οι Μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειος και Δημητριάδος Ιγνάτιος και από την Εκκλησία της Κύπρου ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.
Επίσης και αντιπροσωπεία από το Άγιον Όρος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, αρχιμανδρίτης γέρων Νικόδημος και ο ιερομόναχος Σεραφείμ της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.








Πρέπει να επισημάνουμε και τη συγκινητική προσέλευση και παρουσία του πιστού ορθοδόξου λαού της Σερβίας και και την προσευχητική και συγκινητική του στάση σε όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμου ακολουθίας. Ένας μαρτυρικός λαός ο οποίος συνέρρεε συνεχώς, ενώ κατέκλεισε την εκκλησία όπου βρισκόταν το σκήνωμα του πατριάρχου και τους δρόμους γύρω απο αυτήν, για να πει το ύστατο χαίρε στον πνευματικό  του "πατέρα" και στενό συμπαραστάτη του, σε όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός.


ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΝΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΥΛΕ
Την ευχή σου και τη μεσιτεία σου προς τον φιλεύσπαγχνο Θεό να χουμε πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: