Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η Συγκάλειψη του αίσχους του Ρωμαιοκαθολικισμού



Το Βατικάνό δεν απεδέχθει την ευθύνη για την αποπληρωμή του κόστους.Το Βατικανό δεν δέχθηκε ποτέ την οικονομική ευθύνη έναντι των θυμάτων των "εκ παραδρομής" όπως αναφέρουν, σεξουαλικά κακοποιηθέντων παιδιών.

Η πολιτική της Ρωμαιοκαθολικής "Εκκλησίας" είναι να μεταβιβάσουν την ευθύνη για αξιώσεις αποζημίωσης σε μεμονωμένους ιερείς, επισκόπους, επισκοπές και θρησκευτικά τάγματα, Ο Martin Long, ο επικεφαλής της Ιρλανδική Συνδιάσκεψης των Επισκόπων διατύπωσε ότι:

"Ζητήματα που ανακύπτουν σε σχέση με την υποστήριξη των θυμάτων των "εκ παραδρομής κακοποιηθέντων" όπως ανέφερε, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αποζημίωσης, εξετάζονται από μεμονωμένους ιερείς, ή επισκοπές ή θρησκευτικά τάγματα Ο κ. Long πρόσθεσε.

"Αυτή η ευθύνη έχει ανατεθεί από τη Ρώμη στην τοπική εκκλησία,» .

Ο κ. Long είπε ότι δεν γνωρίζει καμία αίτηση από επισκοπές ή επισκόπους ή επικεφαλής των θρησκευτικών ταγμάτων προς τον  Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ για τη δημιουργία από το Βατικανό ενός ειδικού ταμείου ενίσχυσης των σεξουαλικά κακοποιηθέντων θυμάτων από μέλη της Ρωμαιοκαθολικής "Εκκλησίας".
Πολλές επισκοπές στην ΗΠΑ έχουν κηρύξει πτώχευση λόγω του ότι ήταν βαρύ το τίμημα για τους προϋπολογισμούς τους, από τις πληρωμές για τα θύματα των παιδεραστών ιερέων.

Ο κ. Ο Martin Long ως επικεφαλής  της Ιρλανδική Συνδιάσκεψης των Επισκόπων στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε ότι ο Πάπας δεν είναι μόνο  ανώτατος πνευματικός ηγέτης της παγκόσμιας Καθολικής κοινωνίας , αλλά είναι και ο επικεφαλής της Πόλης του Βατικανού,

Πηγή:http://clericalwhispers.blogspot.com/2009/11/vatican-will-not-accept-liability-for.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: