Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ποιός Επίσκοπος καταδιακάστηκε με ποινή 8μηνης Φυλάκισης;;;





Τελικά οι αυθαιρεσίες πολλών αρχιερέων της Εκκλησίας άρχισαν να φτάνουν στη δικαιοσύνη και εκείνη με τη σειρά της να τιμωρεί. Σε οκτάμηνη φυλάκιση  με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης,καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.....




Ελασσώνος Βασίλειος, ο οποίος δεν παρέστη στη δικαστήριο διότι απουσίαζε στο εξωτερικό λόγω του ότι ήταν εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κηδεία του Πατριάρχη Σερβίας. Ο Μητροπολίτης εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Ο Μητροπολίτης Βασίλειος, καταδικάστηκε για εργασίες επισκευής στις οποίες προέβη στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στο Δήμο Λιβαδίου, χωρίς τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς πρόκειται για χαρακτηρισμένο ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.


Οι επισκευές έγιναν το 2005, παρουσιάζεται οτι ο μητροπολίτης Ελασσόνας κατά την περίοδο εργασιών επισκευής του μοναστηριού, που είναι κτίσμα του 18ου αιώνα, κατεδάφισε τοξωτή κιονοστοιχία στο καθολικό και την ανακατασκεύασε, χωρίς να τηρηθεί το παλιό σχέδιο.

Επίσης, τοποθέτησε γυαλιστερές πλάκες γρανίτη στο χώρο, χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με την κατηγορία, θα έπρεπε να προηγηθεί γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου (της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) και στη συνέχεια απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, λόγω της ιδιαιτερότητας του ως ιστορικού και διατηρητέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: