Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα με το πρώτο γραμματέα της Αγίας Εδρας στη Ρωσία Visvaldasa Kulbokasa


Εχθές 3 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα και του πρώτου γραμματέα της Αγίας Έδρας στη Ρωσία κ. Visvaldasa kulbokasa.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνα συνεγχάρει τον σεβασμιότατος V. Kulbokasa για το διορισμό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του και εξέφρασε την ελπίδα για γόνιμη ανάπτυξη της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών Σχέσεων Εκκλησίας Πατριαρχείου της Μόσχας και της Αγίας Έδρας στη Ρωσία, τα οποία χτίστηκαν συμπεριλαμβανομένων χάρη των προσπαθειών του αποστολικού νούντσιου στη Ρωσία, Αρχιεπισκόπου Αντόνιο Mennini.....
ο οποίος τόνισε στην ομιλία του  ότι τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ ορθοδόξων καικαθολικών στη Ρωσία έχουν βελτιωθεί σημαντικά χάρη σε μια όλο και πιο σαφής κατανόηση ότι η Ορθόδοξοι και καθολικοί - δεν είναι αντίπαλοι, αλλά σύμμαχοι στην υπεράσπιση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών στη σύγχρονη κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, και τα δύο μέρη σημείωσαν τη σημασία της Κοινής Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη συζήτηση και την εξεύρεση λύσεων για τα διάφορα πρακτικά ζητήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών.
Στο τέλος της συνάντησης, ο σεβασμιότατος Β. Kulbokas ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Βολοκολά-μσκ Ιλαρίωνα  για τη θερμή υποδοχή και  της έντονης  προσπάθειας του για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και της κατανόησης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: