Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Προκλητικός ο Μεσσηνίας για θρησκευτικά σύμβολα και όρκο


Ως μέγας πανεπιστημιακός θεολόγος και επίσκοπος αποφαίνεται ότι δεν θα ήταν αντίθετος με την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους. Με τέτοιες δηλώσεις ο ίδιος σαφώς προσπαθεί να προκαλέσει και να ελκύσει την προσοχή, όμως προδίδει την ορθόδοξη θεολογία για την αξία των εικόνων και των ιερών συμβόλων μέσα από το παραλήρημα της δικής του "θεολογίας"...

Ορίστε τι αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του ΤVXS:Πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει στους ιερατικούς κύκλους από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομος ο οποίος όχι μόνο τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, αλλά δηλώνει ότι δεν θα είχε αντίρρηση να αφαιρεθούν από τους δημόσιους χώρους τα θρησκευτικά σύμβολα, ενώ δηλώνει αντίθετος και στον θρησκευτικό όρκο.

Μιλώντας στο περιοδικό «Flash Μεσσηνίας» ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος δηλώνει: «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η εκκλησία δεν μένει σε επίπεδο συμβόλων. Είτε μπει είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο εξαρτάται από τη συνείδηση του δικαστή αν θα είναι δίκαιος η όχι». Προσθέτει επίσης ότι «είμαι αντίθετος και με τον όρκο. Σημασία έχει ο σεβασμός προς το Σύμβολο και όχι η παρουσία του. Μόνο έτσι θα διασωθεί η αξία του».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «τα ζητήματα αυτά η πολιτεία τα αντιμετωπίζει με λαϊκισμό και η Εκκλησία με στρουθοκαμηλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: