Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Το Μάιο αναμένεται επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Ρωσία

Στις 20 Μαΐου 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προγραμματιστεί να φτάσει στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη. Σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα την Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος του Volokolamsk , Ιλαρίωνας Alfeyev, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας , δήλωσε ότι Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων, προτίθεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Vladimir, και Suzdal.

O Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας στις αρχές Απριλίου θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών ηγετών, αλλά και να παρακολουθήσει συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στο μουσείο ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

O Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, τον Ιούλιο του 2009, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ως Προκαθήμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής στη Αίθουσα του Θρόνου στο Φανάρι μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Σας τείνομεν δεξιάν ειλικρινούς αγάπης και ανυποκρίτου φιλαδελφίας! Είμεθα έτοιμοι να συνεργασθώμεν μαζί Σας, εις τα πλαίσια της κανονικής τάξεως και των απ’ αιώνος ιερών εκκλησιαστικών θεσμίων και σεβασμίων παραδόσεων, εν ευθύτητι καρδίας κατενώπιον Θεού, δια το καλόν όχι μόνον των δύο Εκκλησιών ημών, αλλά και της καθόλου Ορθοδοξίας και όλου του Χριστιανικού κόσμου».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επεσήμανε επίσης ότι τα "σύννεφα" που από καιρό σε καιρό προέκυψαν στις σχέσεις μεταξύ των δύο «αδελφών Εκκλησιών», αλλά ότι ήταν μόνο "προσωρινά" και "γρήγορα διαχέονταν".
Τόνισε ακόμη ότι "κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ενότητα που έχουμε στο κοινό δισκοπότηρο".


Πηγή:http://www.interfax-religion.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: