Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ο Καρδινάλιος Κάσπερ πηγαίνει στο Βελιγράδι για συνάντηση με το νέο Πατριάρχη


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ και ο πρόεδρος του Παπικού συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας ανάμεσα σε Χριστιανούς,γνωστός στον ορθόδοξο κόσμο και μη εξαιρετέος για τις θέσεις του καρδινάλιος Valter Kasper, εξέφρασαν συγχαρητήρια προς το νέο Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο για την εκλογή του, και εξέφρασαν ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.
Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο φέρει την υπογραφή του καρδιναλίου Kasper, προοριζόμενο προς τον Αγιότατο Ειρηναίο, Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβακίου, και Σέρβο Πατριάρχη, εκφράζεται ικανοποίηση από την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας...

«Να σας χαρίσει ο Κύριος πολλά πνευματικά δώρα, σοφία, δύναμη και σύνεση, για να είστε σε θέση να υπηρετείτε την Εκκλησία του Χριστού, με την ίδια την αγάπη Του»,- αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο απευθύνεται από την έδρα του Αποστολικού Νουντσίου, δηλαδή από την Πρεσβεία του Βατικανού στο Βελιγράδι.
Αναβιώνοντας την ανάμνηση για τις συναντήσεις του με Σέρβους Επισκόπους, όπως είπε «σε πολλές περιπτώσεις», ο καρδινάλιος Κάσπερ εκφράζει, στο δικό του συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, και μεγάλη ελπίδα για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα σε δύο Εκκλησίες.
Τέλος, ο καρδινάλιος Kasper εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά με αφορμή, όπως είπε, τη σύντομη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον Ειρηναίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: